Team Simple Camp fietst le Tour du Mont Blanc

Team Simple Camp fietst le Tour du Mont Blanc

Zaterdag 16 juli hebben Peter Weeterings en Hans Gorisse ’s werelds zwaarste eendags wielercyclo gefietst, le Tour du Mont Blanc, 338km en 8500 hoogte meters. Deze tocht start in Les Saisies in Frankrijk en gaat vervolgens rond de Mont Blanc door Zwitserland, Italië en eindigd weer in Les Saisies.

Onderweg zijn er diverse tijdmetingen en limieten die gehaald moeten worden om in de te race te kunnen blijven, dit is onze mannen gelukt ondanks de bijna 40 graden in het Aostadal in Italië. Hoogtepunt in de tocht is de beklimming van de col du Grand Saint Bernard, ruim 45km continu klimmen, met op de top prachtige uitzichten.
De begeleiding van deze monstertocht was in handen van Jeroen Gorisse die met de Simple Camp servicebus ons team voorzag van extra eten en drinken, naast de door de organisatie geregelde watertappunten.
De voorbereiding voor deze tocht was wegens corona erg lastig, temeer omdat de tocht twee maal (2020 en 2021) afgelast is. Uiteindelijk hebben de heren ruim 21.000km en 55.000 hoogtemeters afgelegd in voorbereiding op deze zware tour. Na respectievelijk 16.28uur (Peter) en 18.03uur (Hans) trappen kwamen ze over de finish alwaar ze de welverdiende medaille in ontvangst namen. Van de 518 deelnemers zijn er 351 gefinisht.

Met een leeftijd van 69! is Peter de oudste deelnemer ooit van deze tour, wij zijn dan ook zeer trots op hem en Hans met het behalen van de welverdiende medaille. Tevens hebben we met deze tocht ook het goede doel (Spieren voor Spieren) gesteund.

Klasse mannen en op naar de volgende uitdaging!

Persbericht