Technische gegevens

De midi-chalets zijn verkrijgbaar in drie maten.

Type SC 3.3-A
De afmetingen van dit chalet: 2500 mm x 3303 mm, nokhoogte 2780 mm. Het chalet heeft een vloeroppervlakte van 8,26 m² en inhoud van 19,67 m³. Dit chalet is ruim en toch compact en daardoor voor vele uitvoeringen, doeleinden en plaatsen geschikt.

Type SC 6.1-A
De afmetingen van dit chalet: 2500 mm x 6110 mm, nokhoogte 2780 mm. Met een vloeroppervlakte van 15,25 m² en een inhoud van 36,36 m³ is dit midi-chalet met 2 ruimten indeelbaar voor vele uitvoeringen, doeleinden en plaatsen bruikbaar.

Type SC 7.0
De afmetingen van dit chalet: 2500 mm x 7050 mm, nokhoogte 2780 mm. Met een vloeroppervlakte van 16,73 m² en een inhoud van 43,33 m³ is dit midi-chalet met verschillende ruimten indeelbaar voor vele uitvoeringen, doeleinden en plaatsen bruikbaar.

Onderstel en vloer
De midi-chalets hebben een stalen gegalvaniseerd onderframe, bestaande uit een UNP-profiel voorzien van de benodigde aangelaste hulponderdelen, zoals twistlocks voor het vastzetten op een vrachtauto laadvloer, aansluiting voor trekstang en hijsmogelijkheden. Er is een geïmpregneerde houten balklaag aangebracht waartussen polystyreen 60 mm met cacheerlaag als vloerisolatie. Op deze vloerbalken worden vloerplaten 18 mm betontriplex (grijs) met wafelstructuur en plinten aangebracht.

Opbouw en dak
De opbouw bestaat uit wanden uitgevoerd op basis van houtstapelbouw in wanddelen 44 x 133 mm met dubbele veer en groef. De dakhelling van ca. 20 graden is geschikt voor het monteren van zonnepanelen. Tevens is aan alle zijden een dakoverstek aangebracht voor een esthetische uitstraling. De nok en gordingen bestaan uit vuren 70 x 120 mm geschaafd hout, het dakbeschot uit 18 x 88 mm geschaafd en geploegde vellingdelen. De dakisolatie is een laag Multireflex ABBA. Verder zijn er houten daklatten, gootplanken, vogelschroten, windveren en binnenlijsten gebruikt. Als dakbedekking wordt een stalen dakpanprofielplaat (rood of antraciet) gebruikt inclusief vorststukken.

Voor de verduurzaming aan de buitenzijde wordt het geheel twee keer behandeld met een impregneermiddel in een nader te bepalen kleur. Aan de binnenzijde zijn de wanden transparant wit.

Ramen en deur
De toegangsdeur met afmeting 830 x 2072 mm is voorzien van een borstwering, meranti onderdorpel met antislijtstrip, schijnroeden en standaard UNICLASSIC isolatieglas. De deur wordt opgeleverd met 3-delige paumelles (scharnieren), NEMEF slot en cilinder en HOPPE deurbeslag en een windhaak.

De kozijnen en ramen (67 x 114 mm) zijn uitgevoerd in Noord-Europees vurenhout, compleet met draai-kiepmogelijkheden. Ze zijn voorzien van UNICLASSIC isolatieglas en afdichtingsprofielen, een handige bediening en eersteklas hang- en sluitwerk. De ramen worden standaard opgeleverd met afsluitbare opgeklampte luiken. Boven het deurkozijn bevindt zich een gootstuk in zink of kunststof. Het chalet is voorzien van natuurlijke ventilatie door roosters.